2 Interessante cryptocurrencies: Ripple en Stellar Lumens

2 Interessante cryptocurrencies: Ripple en Stellar Lumens

2 Interessante cryptocurrencies: Ripple en Stellar Lumens

Als je het nieuws enigszins gevolgd hebt de afgelopen weken, weet je dat Ripple de Litecoin van de derde plaats heeft gestoten op de cryptolijst. Dit is gebaseerd op totale marktwaarde.

Ripple is dus groeiende.

Ripple is ook uniek, want het is de enige cryptocurrency die zich inlaat met banken en het gedecentraliseerde karakter van de cryptocurrencies dus loslaat.
Maar hoe goed Ripple als transactieprotocol ook mag zijn, er is al een veel betere variant te verkrijgen. Deze techniek – Stellar Lumens – is een verbetering van Ripple en kan ook veel waardevoller worden als cryptocurrency.

Ripple (XRP)

In 2004 werd al begonnen aan het transactieprotocol van Ripple. Uitgangspunt was het makkelijker make van internationale transacties, die tot dan toe veel tijd vergden en erg duur waren.

Met Ripple is het mogelijk om betalingen in korte tijd uit te voeren. Van hier naar de andere kant van de wereld in zeer korte tijd. In enkele seconden is een transactie rond en kan iemand in Nieuw-Zeeland beschikken over geld dat is overgemaakt vanuit Nederland.

Ripple is niet alleen snel met 1.000 transacties per seconde, maar ook veilig. Ze maakt gebruik van haar eigen cryptovaluta Ripple om het netwerk goed te laten lopen.

Doordat grootbanken samen zijn gaan werken met Ripple, is Ripple zeer gewaardeerd onder cryptomunten. Al zijn er critici die balen van het feit dat Ripple wel gecentraliseerd is. De waarde van Ripple zou in 2018 zomaar tot grote hoogten kunnen stijgen vanwege de acceptatie en draagkracht van de technologie.
Stellar Lumens (XLM)

De maker van Ripple kreeg ruzie in het team en begon voor zichzelf. In minder dan twee jaar tijd ontwikkelde hij, op de basis van Ripple, het netwerk Stellar Lumens. Stellar Lumens kan en doet dan ook hetzelfde als Ripple, maar dan wel in overtreffende trap. Dat was ook de bedoeling, want de maker baalde van de vele foutjes en tekortkomingen die in Ripple bleven zitten.

Zo is Stellar Lumens nog sneller in haar transacties, nog veiliger én gedecentraliseerd. Dat zou veel uit kunnen maken in het aankopen van cryptomunten, waardoor de hoeveelheid verkochte crypto’s bepaalt dat de waarde van Stellar Lumens hoger stijgt dan de waarde van Ripple.

In Nederland is Stellar Lumens nog helemaal niet zo bekend. Via forums als Bittrex is de munteenheid echter eenvoudig aan te schaffen door deze tegen Bitcoin in te ruilen.

De verwachtingen rondom Stellar Lumens zijn hoog gespannen, zeker sinds bekend werd dat Stellar Lumens de samenwerking aan is gegaan met computerbedrijf IBM.