Bevangen door de cryptokoorts

Bevangen door de cryptokoorts

Bevangen door de cryptokoorts

Na het enorme succes van de Bitcoin en het aansluitende succes van altcoins als Ethereum en Litecoin, lijkt het wel alsof de cryptokoorts om zich heen aan het slaan is.

Overal zijn mensen op zoek naar nieuwe altcoins om in te investeren. Voorwaarden: de munten moeten niet te duur zijn én potentie hebben.

Met intussen een scala van duizenden cryptovaluta kan het voelen als zoeken naar een speld in een hooiberg (zonder dat je van tevoren weet of die speld een beetje goed zal prikken). Gelukkig zijn er op internet talloze websites die zich hebben gespecialiseerd in cryptomunten.

In dit artikel bespreken we 3 cryptocurrencies die je als altcoin aan zou kunnen schaffen.

Reddcoin

De Reddcoin is (nog) vrij voordelig aan te schaffen, ver onder de grens van 1 euro. De Reddcoin is de cryptovaluta van sociale media. Het is namelijk de bedoeling van Reddcoin dat betalingen via sociale mediaplatformen een stuk soepeler en makkelijker gaan verlopen. Bij voorkeur in 1 valuta: de Reddcoin.

Reddcoin biedt wat dat betreft potentie. Het is een serieuze munt die serieuze kansen maakt. Zodra Twitter, Youtube (en dus heel Google) en Facebook Reddcoin accepteren kan het heel hard gaan met de Reddcoin-koersen.

Ripple

Eén van de meest geliefde cryptomunten van dit moment is de Ripple. Ripple is de cryptovaluta achter een transactieprotocol waarvan de basis al n 2004 werd gelegd. Het doel van het Ripple Transaction Protocol is het sneller en veiliger maken van banktransactie.

Ripple is als enige bekende cryptomunt niet gedecentraliseerd en staat juist open voor de samenwerking met banken. Dat blijkt uit het feit dat intussen vele grootbanken zich bij het protocol hebben aangesloten en betalingsverkeer via Ripple laten plaatsvinden.

De valuta van Ripple is puur bedoeld om het protocol te laten slagen en het is niet Ripple’s doel om een hoge waarde van haar crypto te genereren. Maar ja, dat was het doel van Bitcoin ook niet…

IOTA

Binnen “het internet van dingen” (The Internet of Things) gebeurt veel. Informatie uitwisselen bijvoorbeeld. Maar nog niet genoeg, vinden de ontwikkelaars van IOTA. Het uitwisselen van informatie en gegevens tussen verschillende devices zou wat hen betreft verbeterd mogen worden.

Die technologie is de basis van IOTA. IOTA doet het goed en is stijgende in waarde. Als technologie biedt ze zeker voor fabrikanten heel veel perspectieven. Zodra de technologie goed en wel wordt geaccepteerd, kan dat voor IOTA enorme groei in waarde betekenen.