Bitcoins kopen via Bitonic

Bitcoins kopen via Bitonic

Bitcoins kopen via Bitonic

Hoe kan ik Bitcoins kopen via Bitonic?

Hoewel de Bitcoin al jarenlang aan het stijgen was, kunnen we 2020 zonder twijfel uitroepen tot een topjaar voor de digitale coin. Ineens ging Bitcoin zeer explosief stijgen. Daardoor werd de cryptovaluta nog populairder en besloten ook steeds meer traditionele beleggers in te stappen. Vrijwel iedereen kent nu wel iemand in zijn of haar direct omgeving die Bitcoin heeft. Ook wanneer je wilt handelen in andere digitale coins, is het verstandig en goedkoop om dit met Bitcoin te doen. Je kunt Bitcoin op verschillende plaatsen kopen. Bitonic is één van de meest gebruikte platformen voor het kopen van de digitale munt. Maar hoe kun je Bitcoins kopen via Bitonic?

Maak een wallet aan!

Het allereerste dat je moet doen voordat je Bitcoin kunt gaan kopen, is het aanmaken van een wallet. Wanneer je digitale munten wil aanschaffen, heb je namelijk ook een digitale portemonnee nodig. Dit is omgeving die te vergelijken is met een online bankrekening. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende wallets. In de meeste gevallen is een wallet gratis. Je kunt tegen betaling echter ook voor een veiligere wallet kiezen. Hierbij gaat het in de meeste gevallen om een hardware wallet die je extern op je computer aan kunt sluiten. Zodra je een wallet hebt, kun je daadwerkelijk Bitcoins gaan kopen bij Bitonic!

Direct je Bitcoins kopen!

Bij Bitonic kun je direct jouw Bitcoins kopen. Je hoeft jezelf dus niet eerst te registreren of een account aan te maken. Bitonic vindt het overbodig om met accounts te werken omdat de Bitcoins digitaal verstuurd worden. Dat scheelt hen en jouzelf een hoop werk. Als je voor een klein bedrag Bitcoins wil kopen, hoef je enkel het adres van je bitcoinwallet te weten. Direct na je aankoop worden de Bitcoins die je hebt gekocht naar je wallet gestuurd. Lang hoef je vervolgens niet te wachten. Meestal zijn deze al binnen enkele minuten terug te vinden in je eigen wallet. Je hoeft zelfs geen emailadres door te geven bij kleine bedragen. Overigens betekent dat niet dat je jouw transacties niet terug kunt kijken. Op de contactpagina van Bitonic kun je de transactie aan de hand van je rekeningnummer en bitcoinadres namelijk eenvoudig terug vinden.

Verificatie

Bij grote bedragen wordt er bij Bitonic iets anders gewerkt. Wanneer je vijftig euro of meer in een week wil besteden, dient je rekening geverifieerd te worden. Dat proces is voor de veiligheid van zowel Bitonic als je eigen Bitcoins. Je wilt immers niet dat de gegevens van jouw wallet gestolen worden waardoor je geld kwijt raakt! Het verifiëren is eenmalig en duur slechts enkele minuten. Aan de hand van enkele gegevens krijg je een SMS met een code en dien je ter controle 1 eurocent over te maken naar de rekening van Bitonic. Vervolgens kan het nog even duren voordat het rekeningnummer definitief is geverifieerd. Dat duurt bij Bitonic namelijk maximaal een werkdag.

Eenvoudig betalen

Bij Bitonic kun je de door jouw bestelde Bitcoins eenvoudig betalen. Dat gaat namelijk via IDEAL, dat niet voor niets de meest gebruikte betaalmethode in Nederland is. Daarnaast kun je ook gebruik maken van Bancontact.