Cryptocurrency zoals Ethereum, NEO, Litecoin en ICO

Cryptocurrency zoals Ethereum, NEO, Litecoin en ICO

Cryptocurrency zoals Ethereum, NEO, Litecoin en ICO

Bitcoin is in korte tijd zeer populair geworden. Deze cryptocurrency staat symbool voor een nieuwe digitale vorm van betalen. Dat neemt echter niet weg dat er niet alleen maar ruimte is voor Bitcoin op de digitale markt. Er zijn zelfs duizenden soorten digitale munten te onderscheiden. Een heleboel daarvan zijn totaal onbekend. Een aantal zijn echter als goed alternatief voor Bitcoin te zien. Wanneer je dus eens na wilt denken over het handelen in digitale munten, of het gebruik ervan, dan is het goed om te weten welke soorten interessant zijn en welke niet.

Populaire soorten Crypto Currencies

Een aantal cryptocurrency-soorten zijn net iets bekender dan andere. De bekendste daarvan is misschien wel de Litecoin. Deze lijkt ook in grote mate op de Bitcoin. Zo is bijvoorbeeld de techniek in grote mate hetzelfde. Een cryptomunt die ook heel populair is, maar die wel net iets anders in elkaar zit is Ether. Deze ken je misschien onder de naam Ethereum. Ethereum is eigenlijk meer dan alleen een cryptocurrency, het is namelijk een heel systeem. Een andere digitale munt die veel aandacht krijgt en dus ook erg interessant kan zijn is de Dash. Dit zijn ook allemaal soorten waarbij je flink wat rendement mag verwachten als je erin investeert.

Afgeleide soorten

Omdat sommige cryptocurrency niet helemaal voldoen aan de wensen van de gebruikers van het eerste uur komt het ook vaak voor dat er afsplitsingen worden gedaan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Bitcoin. Zo heb je bijvoorbeeld ook Bitcoin Cash en Bitcoin Gold. Vaak kan je je gewoon Bitcoin gemakkelijk inwisselen voor de nieuwe cryptomunten als je dat zou willen. Hetzelfde is te zien bij Ether. Een afgeleide hiervan is Ether Classic. Vaak zie je de koersen van deze nieuwe varianten van een bekende cryptocurrency ook snel stijgen waardoor ook hierin flink wat rendement te behalen is.

Nieuwe soorten

Er komen ook nog altijd nieuwe soorten cryptocurrency bij. Een voorbeeld van een betrekkelijk nieuwe soort die veel succes heeft is de Verge. Ook Lisk is nog betrekkelijk nieuw op de markt. Ook deze digitale munt zit in de lift. Omdat de wereld van de cryptomunten nog altijd in ontwikkeling is kan het heel interessant zijn om hier al vroeg bij te zijn en kansjes te wagen. Het is goed mogelijk dat dit type munten straks een belangrijke rol gaat spelen. Zeker ook omdat het nu nog gemakkelijk is om in te stappen omdat de prijs nog niet heel erg hoog ligt.