De Dentacoin een interessante investering?

De Dentacoin een interessante investering?

De Dentacoin een interessante investering?

Altcoins schieten als paddenstoelen uit de grond. Allerlei munten voor diverse doeleinden: de ene wil de Bitcoin overtreffen, de ander wil snellere betalingen verwezenlijken en weer een ander streeft naar betere communicatie tussen verschillende devices.

Nu is er ook een munt verschenen gebaseerd op tandartsen. De Dentacoin (Dentist Coin) richt zich op betalingen in de tandheelkundige sector. Tandartsen, mondhygiënisten en zorgverzekeringen zijn de belangrijkste doelgroep van deze munt.

Een leuk feitje: de Dentacoin is ontwikkeld in Nederland.Wat is de Dentacoin?

De Dentacoin is een blockchain – net als Bitcoin en Ethereum een blockchain als onderliggende techniek hebben – die de stem van patiënten moet verhogen. Via de blockchain kunnen betalingen worden verricht, maar kan ook informatie worden uitgewisseld. Zo kunnen tandartsen en tandheelkundigen feedback verkrijgen, de mening van patiënten horen en sneller bij informatie.

Deze techniek is onderscheidend, want er is geen enkele andere munt die zich toelegt op het verbeteren van communicatie in deze sector.

Aangezien de Dentacoin internationaal beschikbaar is gesteld, zou er dus zeker potentie kunnen zijn.

Dentacoin Foundation

Daarbij heeft Dentacoin Foundation – de partij achter de ontwikkeling van de cryptovaluta – heel duidelijk op papier staan welke koers ze wil varen.

Als altcoin wordt de Dentacoin op veel platformen geaccepteerd. Deze is nu nog vrij goedkoop aan te schaffen. Voor minder dan 100 euro kun je miljonair worden in Dentacoin.

Hoe interessant is Dentacoin als investering?

Dus rest de vraag hoe interessant de Dentacoin als investering is? Moet jij als speculant en handelaar nu Dentacoin aan gaan schaffen?

Het is een feit dat Dentacoin Foundation veel werk maakt van haar munt. Ook zal de technologie in hun blockchain voor verbeteringen kunnen zorgen in de tandheelkundige wereld. Tevens zijn Amerikaanse zorgverzekeringen al voornemens met Dentacoin te gaan samenwerken.

Dus los van het succes dat de munt eventueel op eigen bodem kan oogsten, is er al veel interesse in de munt. En nu jij goedkoop aan Dentacoin kunt komen, zou je bijna wel gek zijn om die kans af te slaan. Koop voor enkele tientjes of honderd euro aan Dentacoin en wacht af wat er gebeurt. Al stijgt de munt van € 0,0001 naar € 0,001 heb jij al het tienvoudige van je investering te pakken.

Waar koop je Dentacoin?

Net als veel andere onbekendere altcoins kun je Dentacoin niet direct kopen. Via Coinbase kun je wel je Bitcoins omzetten in Dentacoin. Koop via BTCDirect of Litebit een bedrag aan Bitcoin en zet dat door naar Coinbase om er vervolgens Dentacoin van te kunnen kopen.