Dogecoin

Dogecoin

Dogecoin

In 2014 werden er met de Dogecoin meer transacties gedaan dan met de Bitcoin. En dat terwijl de Bitcoin al jaren een bekende cryptovaluta is.

Desondanks kwam Dogecoin niet echt van de grond. Ze was dan ook eigenlijk helemaal niet serieus bedoeld, maar als grap. De makers van Dogecoin vonden het een ludieke actie om – gezien het succes van andere crypto’s – een munt te maken die je weg kon geven. Een beetje gekscherend, zeg maar.

Ze zagen niet aankomen dat Dogecoin zo’n succes zou worden en kennelijk veel potentie heeft.

Dogecoin als technologie

De Dogecoin is een vorm van Bitcoin, want ze maakt ook gebruik van een blockchain technologie. Tevens kan de Dogecoin gedolven worden, net als Bitcoin. Van schaarste zal echter geen sprake zijn, want zoals in de broncode is vastgelegd dat er van Bitcoin slechts 21 miljoen vrij zullen komen, is er van Dogecoin vastgelegd dat er 100 miljard Dogecoins te delven zijn. Daarmee gaat het delven van Dogecoin een stuk sneller.

Waarde van de Dogecoin

In 2014 nam de waarde van Dogecoin aanzienlijk toe. Er werden immers veel betalingen mee gedaan. Mensen die Dogecoin kochten hebben echter gezien hoe na 2014 de prijs weer begon te zakken tot ver onder 1 cent.

Wat dat betreft kun je van Dogecoin zeggen dat ze ups en downs kent.

Wat te doen?

Dogecoin heeft kennelijk potentie, want ze werd als betaalmiddel gebruikt. Nu de makers van Dogecoin serieus hebben gezien wat Dogecoin kon bereiken, bestaat de kans dat de munt alsnog in waarde toeneemt. Je wil de boot niet missen. Wellicht is het handig om voor een klein vermogen (enkele tientjes tot honderd euro) aan Dogecoin te kopen, je verlies alvast te accepteren en je te verwonderen als de waarde ineens stijgt.

Soms moet je een risico nemen, maar als je het risico neemt, doe het dan met Dogecoin.

Dogecoin kopen

Het is dan ook niet heel ingewikkeld om Dogecoin aan te schaffen. Het Nederlandse netwerk Litebit heeft Dogecoin in het assortiment. Je kan via iDeal dus eenvoudig aan enkele duizenden Dogecoins komen voor een minimale prijs. Daarna is het alleen een kwestie van afwachten.