Hoe bestel ik cryptocurrency zoals Bitcoins?

Hoe bestel ik cryptocurrency zoals Bitcoins

Hoe bestel ik cryptocurrency zoals Bitcoins?

Cryptocurrency is een verzamelnaam voor allerlei digitale muntsoorten. Van die digitale munten is Bitcoin misschien wel de bekendste. Er is dan ook een flinke handel in deze muntsoort ontstaan. Wie ook in het bezit van cryptocurrency wil komen zal deze dus ergens moeten aanschaffen. Het kan echter best lastig zijn om dit te begrijpen. Het werkt namelijk heel anders dan bijvoorbeeld geld opnemen van de bank en het is ook niet vergelijkbaar met het aankopen van aandelen. In plaats daarvan moet je werken met een specifieke handelaar in de digitale munten werken. Dit kan op verschillende manieren.

De munten bestellen

Het is in de eerste plaats belangrijk om te weten dat de handelaren in Bitcoins vooral online werken. Je kunt dan direct aan de slag. Op de website kun je Bitcoins die al zijn gemined bestellen. Je rekent dan af in euro’s, bijvoorbeeld met behulp van iDeal. Vaak is het dan zo dat de munten op een zogenaamde wallet worden geplaatst. Dit is een online wallet die bij de handelaar zit ingebouwd. Je kunt ze echter ook op een aparte wallet laden die losstaat van het netwerk. Dit kan handig zijn om ze veilig te bewaren. Hoewel het netwerk dicht is, kan er immers altijd iets misgaan.

Bitcoinbeurs

Het is ook mogelijk om zaken te doen op een zogenaamde bitcoinbeurs. Daar kan je de Bitcoins kopen en verkopen. Deze beurzen kan je overal op de wereld vinden. Ook in Nederland zijn ze actief. Dit is vooral belangrijk wanneer je van plan bent te handelen in Bitcoins en ze niet zo zeer wilt gaan gebruiken als betaalmiddel. Het is namelijk zo dat Bitcoins gezien kunnen worden als digitaal goud. Je kunt er dus op speculeren en er rendement op boeken als je ze op het juiste moment koopt en weer verkoopt. Dit is de laatste tijd meer gebruikelijk geworden dan daadwerkelijk betalen met de munt.

De wallet

Tot slot is het nog van belang om te benadrukken hoe belangrijk de wallet is. Hoewel deze vaak is ingebouwd wanneer je een account aanmaakt bij een handelaar, is dit niet altijd het geval. Je hebt deze wallet echter altijd nodig om de digitale munten te kunnen ontvangen. Dit is niet alleen bij Bitcoins zo, maar bij eigenlijk alle cryptocurrency. Om die reden is het dus van belang dat je dit wel goed verzorgd hebt als je de munten wilt gaan bestellen. Je moet ze immers kunnen opslaan. Alleen aan de code die je krijgt heb je niks zonder opslagplek.