Hoe kan ik bitcoins kopen via Litebit?

Hoe kan ik bitcoins kopen via Litebit?

Hoe kan ik bitcoins kopen via Litebit?

Ben je overtuigd en wil je ook Bitcoins gaan kopen? Dat is uiteraard mogelijk. Ook wanneer je wil gaan investeren in andere coins, is het vaak noodzakelijk om eerst Bitcoins aan te schaffen. Veel digitale valuta is namelijk niet met cash geld te koop. Er zijn heel veel verschillende platformen en plaatsen waar je Bitcoins kunt kopen. Litebit is daar één van de meeste populaire van. Maar hoe gaat het kopen van deze cryptomunt via Litebit dan eigenlijk precies in zijn werk? We vertellen het je hieronder!


Schaf een wallet aan!

Allereerst: schaf een wallet aan. Dat is de digitale portemonnee of rekeningomgeving waarin je Bitcoins worden opgeslagen. Wanneer je niet over zo’n wallet beschikt, kun je de cryptomunt ook niet aanschaffen. Er zijn heel veel verschillende wallets beschikbaar. Wanneer je het koop proces bij Litebit eenvoudiger wil maken, kun je er ook voor kiezen om een LiteBite wallet aan te schaffen. Dat kun je eenvoudig op de website van de aanbieder regelen. Het gaat daarbij op een online wallet. Grote voordeel is dat je de Bitcoins die je koopt direct in je wallet hebt staan. Bij andere wallets is dat niet altijd het geval. Je kunt echter ook voor een andere wallet kiezen. Vooral hardware wallets zijn erg populair aangezien die extreem veilig zijn.

Betaal hoe jij wil!

Wanneer je via Litebit Bitcoins wil gaan kopen, heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden. Daardoor wordt het je zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Dat is overigens ook direct het grootste voordeel van je digitale valuta bij Litebit aanschaffen. Nergens heb je zoveel keuze uit betaalmethoden dan hier. Denk daarbij aan bekende betaalmethoden als iDeal en Creditcard. Je kunt de Bitcoins echter ook afrekenen met Sofort, Bancontact, Sepa en MyBank. Meer dan genoeg keuze dus!

Verificatie
Bij Litebit doen ze er alles aan om fraude te voorkomen. Daarom is het voor nieuwe klanten noodzakelijk om hun rekeningnummer te verifiëren. Dat is slechts eenmalig nodig en het duurt ook maar enkele minuten. Je kunt uit verschillende methoden kiezen om je bankrekening te verifiëren. Bijvoorbeeld via SEPA bankwire. Dit kost je slechts één eurocent en de verificatie is binnen drie werkdagen voltooid. Je kunt echter ook voor iDEAL of Bankcontact kiezen. Dit is met één euro transactiekosten iets duurder, maar het is wel binnen vijf minuten geregeld!

Bestelling niet ontvangen?

Zodra je jouw bestelling op Litebit hebt geplaatst en betaald, gaan ze direct aan de slag met het verwerken ervan. Dat kan soms tot wel enkele uren duren. Het systeem dient namelijk wel de benodigde Bitcoins te verzamelen om je bestelling te voltooien. Dit wordt vervolgens gecontroleerd en naar je wallet gestuurd. Ontvang je niets? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Controleer als eerste of je het goede adres van je wallet hebt gegeven. Controleer daarom altijd of je het juiste adres hebt opgegeven en of dat adres ook gekoppeld is aan je wallet. Daarnaast dient je wallet ook gesynchroniseerd te zijn met het netwerk. Wanneer dat niet het geval is, zullen nieuwe transacties namelijk niet zichtbaar zijn. Door de wallet opnieuw op te starten, kun je het updaten en synchroniseren laten beginnen.