Hoe maak ik een cryptowallet aan?

Hoe maak ik een cryptowallet aan?

Hoe maak ik een cryptowallet aan?

Nog elke dag besluiten er mensen om Bitcoin of andere cryptomunten aan te schaffen. Het is voor veel mensen dan ook een prima investering. Wanneer je een cryptocurrency wilt aanschaffen, zul je echter wel een cryptowallet nodig hebben. Dat is simpel gezegd de digitale portemonnee waarin je cryptocoins worden opgeslagen. Alleen jij hebt toegang tot deze cryptowallet. Maar hoe maak je dan eigenlijk zo’n wallet aan? Zijn er verschillende wallets waar je uit kunt kiezen en hoe maak je dan de keuze? Hieronder wordt in enkele stappen uitgelegd hoe je een wallet aanmaakt.


Maak een keuze!

Het allereerste dat je moet doen is een keuze maken uit welk type wallet je wil hebben. Daarbij kun je grofweg kiezen uit vier verschillende cryptowallets: software, hardware, online en paper. Software en online cryptowallets zijn het meest eenvoudig en in de meeste gevallen ook gratis. Ten opzichte van de andere twee zijn deze echter weer een stukje minder veilig. Hardware is wellicht verreweg de best optie, maar daar betaal je dan ook voor. Wanneer je net begint met het aanschaffen van cryptocoins en je jezelf alleen maar een beetje wilt oriënteren, is het wellicht verstandig om niet direct een hardware cryptowallet aan te schaffen.

Welke coins ga je aanschaffen?
Voordat je een cryptowallet aan maakt, is het ook verstandig om op een rijtje te gaan zetten welke cryptocoins je eigenlijk wil gaan kopen. Niet iedere digitale valuta kan namelijk in iedere cryptowallet worden opgeslagen. Sterker nog: vrijwel iedere coin heeft weer zijn eigen gespecialiseerde wallet. Dat is overigens wel handig omdat je dan met de wallet nog veel meer kunt dan alleen je coins in opslaan. Zo is het mogelijk om via je cryptowallet coins bij te kopen of te handelen. Overigens zijn er ook wel cryptowallets beschikbaar waar verschillende soorten coins in kunnen worden opgeslagen. Die is vooral handig wanneer je verschillende coins wil aanschaffen. Denk daar dus vooraf goed over na voordat je een keuze maakt voor een bepaalde wallet.

Het aanmaken van de cryptowallet

Hoe het vervolgens verder gaat, hangt voor het grootste gedeelte af van de keuze die je maakt. Wanneer je gebruik maakt van de officiële cryptowallet van de coin die je wil gaan kopen, gaat het in de meeste gevallen om een online wallet of een softwarewallet. Een online cryptowallet maak je eenvoudig en snel aan op de website van de aanbieder waarna je eigenlijk overal waar je internet hebt kunt inloggen. Software download je vaak ook van de officiële website. Deze software staat vervolgens alleen op jouw computer zodat je ook alleen daarop in je cryptowallet kunt. Wanneer je een hardware wallet aanschaft, krijg je daadwerkelijk een apparaat die je op de computer of andere apparaat aansluit. Deze kun je zelf gaan halen maar ook thuis laten bezorgen.

Aan de slag!

Zodra je een cryptowallet hebt geopend kun je aan de slag. Je krijgt twee keycodes. De ene is het adres van je wallet die je op moet geven bij transacties zoals het kopen van coins. Deze coins worden dan naar dit adres over gemaakt. De andere keycode is je toegangscode en is alleen voor jouzelf geschikt. Deze hoef je dus nooit aan iemand anders te geven!