Is je registreren bij een faucet de moeite waard of niet?

faucet

Is je registreren bij een faucet de moeite waard of niet?

Op het ogenblik dat je, je iets meer gaat verdiepen in de cryptowereld zal je kunnen vaststellen dat het op verschillende manieren mogelijk is om wat extra geld te verdienen met je investeringen in cryptocurrencies. Dit kan onder meer gebeuren door je aan te melden bij een zogenaamde faucet. Veel mensen staan nog een beetje weigerachtig tegenover een investering in cryptocurrencies omdat ze er eerst een stukje van hun eigen, zuur verdiende centen in moeten investeren. Dat is uiteraard begrijpelijk, maar het zou toch zonde zijn mocht je hierdoor de boot missen? Dat hoeft gelukkig helemaal niet. Voor nagenoeg alle (grote) cryptocurrencies is er namelijk een faucet beschikbaar waar jij gratis tokens mee kan verdienen. Hoe dat precies in zijn werk gaat lees je op deze pagina!

Hoe werkt een faucet precies?

In eerste instantie is het uiteraard vooral van belang om te begrijpen hoe een faucet nu precies werkt. De exacte werking van een faucet kan in de praktijk enigszins verschillen. In het merendeel van de gevallen behoren de onderstaande opties echter steeds tot de mogelijkheden:

1. Je kan één keer binnen een bepaalde periode (doorgaans 1 uur) een roll doen of een klikje maken waardoor je een bepaalde hoeveelheid tokens ontvangt;
2. Het is mogelijk om te gokken met de gewonnen tokens waardoor je sneller over een degelijke hoeveelheid kan komen te beschikken welke kan worden uitbetaald;
3. Je kan gewoon je wallet adres kopiëren en plakken waarna er een bepaalde hoeveelheid tokens naar je wallet-adres worden verzonden;

Bovenstaande drie mogelijkheden hebben doorgaans betrekking tot alle verschillende faucets die er door de jaren heen op de markt zijn verschenen. Dit klinkt als een zeer eenvoudige mogelijkheid om wat extra geld te verdienen, maar is het dat ook? Absoluut, alleen moet je er wel rekening mee houden dat de hoeveelheid gratis tokens die je ontvangt vrij beperkt zijn.

Bovendien is het altijd van belang om goed te controleren of de faucet waarbij je, je wenst te registreren wel echt legitiem is. Er zijn door de jaren heen namelijk ook verschillende partijen op het internet verschenen waarbij kon worden vastgesteld dat de faucet die ze aanboden helemaal niet zo onschuldig was. Doe wat dit betreft dan ook zeker je onderzoek en verstrek ook nooit persoonlijke gegevens. Een faucet vraagt hier niet naar. Het enige wat je doorgaans moet aangeven is een wallet-adres evenals een gebruikersnaam & wachtwoord. Worden er andere gegevens gevraagd? Dan is er vast iets aan de hand…

Hoeveel tokens kan je claimen met een faucet?

Het claimen van gratis tokens door deel te nemen aan een faucet zorgt er voor dat je een bepaalde hoeveelheid (mini)tokens aan je wallet kan toevoegen. Dit betekent dat je per klik uiteraard geen volledige token krijgt toegekend, maar slechts een stukje daarvan. In de praktijk zorgt dit er uiteraard voor dat je best een behoorlijke tijd zal moeten investeren vooraleer je op een degelijk bedrag uit zal komen. Echter, wanneer je computer of bijvoorbeeld je mobiel toestel toch frequent aanstaat is het geen probleem om gewoon even naar de website van de faucet te gaan en daar even een klikje te doen. Wanneer je dit vaak genoeg doet zal je op een zeker ogenblik toch gewoon kunnen rekenen op een mooie uitbetaling waardoor je toch maar mooi of een beetje extra tokens aan je cryptoportefeuille kan toevoegen of je wat extra geld naar je bankrekening kan overmaken.

Welke voordelen brengt een faucet met zich mee?

Vooraleer je, je gaat inschrijven bij een faucet zal je natuurlijk nog graag even een overzicht willen hebben van de exacte voordelen welke hieraan verbonden zijn. Wel, indien je er voor kiest om je te registreren bij een faucet zal je kunnen vaststellen dat je meteen kan rekenen op de onderstaande, interessante troeven:

1. Een faucet biedt je de mogelijkheid om binnen een bepaalde termijn (gaande van 5 minuten tot 1 uur) een bepaalde hoeveelheid tokens te verdienen.

2. Deelnemen aan een (legitieme) faucet is altijd gratis. Je hoeft dus niet eerst zelf een bepaald bedrag te investeren vooraleer je deel kan nemen.

3. Een faucet is een laagdrempelige manier voor de beginnende investeerder in cryptocurrencies om kennis te maken met de cryptomarkt.

4. Door voldoende tijd te besteden met een faucet is het mogelijk om een aardig bedrag op middellange tot lange termijn te verzamelen.

Bovenstaande voordelen zullen voor veel mensen erg aantrekkelijk in de oren klinken. Dit neemt echter niet weg dat je niet moet denken meteen rijk te zullen worden van faucets. De hoeveelheid tokens die je krijgt zijn namelijk behoorlijk klein. Dit heeft alles te maken met het feit dat de tokens doorgaans worden betaald door advertentie-inkomsten. Het is voor een faucet dan ook logischerwijs erg belangrijk dat hun gebruikers zo vaak mogelijk de website bezoeken. Dat levert hun namelijk weer een aantrekkelijk rendement op.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Hoe je het ook draait of keert, wanneer je er voldoende tijd in weet te investeren is het zo dat een faucet je in de praktijk wat extra geld of tokens kan opleveren zonder dat je daarvoor eerst zelf een bepaalde investering moet gaan doen. Dit neemt evenwel niet weg dat er ook enkele potentiële nadelen of gevaren zijn verbonden aan het deelnemen aan een faucet. In eerste instantie hebben we even de verschillende, kleine, potentiële nadelen voor jou op een rijtje gezet. Het betreft hier de volgende:

• Afhankelijk van het type faucet en het soort cryptocurrency zal je een behoorlijke hoeveelheid tijd moeten investeren vooraleer je een bedrag hebt bereikt welke kan worden uitbetaald.

• Op het ogenblik dat je in aanmerking komt voor een uitbetaling dient er altijd rekening te worden gehouden met de zogenaamde transactie fee die is verschuldigd. In het bijzonder voor het overmaken van je BTC tokens naar een andere wallet zal je een behoorlijke kostprijs moeten betalen. Zo kan een niet onaanzienlijk deel van je zuur verdiende tokens alsnog in rook opgaan.

Bovenstaande 2 nadelen van een faucet zijn in de praktijk eigenlijk nog best te overzien. Een grotere potentiële dreiging is echter terug te vinden in de vele scam faucets die verspreid over het internet zijn terug te vinden. De populariteit van faucets heeft namelijk ook partijen aangetrokken die het allemaal heel wat minder goed met onschuldige crypto-investeerders voor hebben. Zou je met andere woorden graag een stukje van je tijd willen investeren in één of meerdere faucets? Doe dan zeker altijd eerst je onderzoek vooraleer er aan deel te nemen!

Conclusie; is een faucet nu de moeite waard of niet?

De mogelijkheid om deel te nemen aan een faucet heeft er voor gezorgd dat bijzonder veel mensen geïnteresseerd zijn geraakt in de cryptowereld. Dit betekent dat een faucet er (weliswaar onrechtstreeks) voor kan zorgen dat de instapdrempel voor beginnende cryptocurrency investeerders kon worden verlaagd. Los van dit gegeven biedt deelnemen aan een betrouwbare faucet op termijn ook altijd een zeker potentieel dat je niet moet onderschatten. Wanneer je er voldoende tijd in investeert en je goed je balans in het oog houdt kan je namelijk wel degelijk op regelmatige basis wat extra tokens verdienen. Bovendien kan je door het zoeken naar nieuwe faucets ook zomaar in contact komen met nieuwe, potentieel interessante cryptovaluta’s en dat is altijd potentieel zeer interessant. Wat ons betreft kan deelnemen aan een (betrouwbare!) faucet dus zeker en vast de moeite waard zijn.