Software versus hardware wallet

Software versus hardware wallet

Software versus hardware wallet

Stel dat je cryptocurrencies in je bezit hebt. Dan wil je niet op een ochtend wakker worden en lezen dat er een grote aanval is geweest op precies die website waar jij crypto’s hebt ondergebracht.

En toch is het al met regelmaat gebeurt. Mt Gox en NiceHash zijn twee voorbeelden van imposante websites die ten prooi vielen aan hackers.

Wat kun je nu doen om je cryptocurrencies wel goed te bewaren? Er zijn twee alternatieven: de software wallet en de hardware wallet.

Software wallet

Een software wallet is eenvoudig te downloaden en op je computer te bewaren. Per cryptocoin heb je een eigen wallet nodig, maar veel van de grotere altcoins hebben al zo’n wallet. Ripple bijvoorbeeld.

Je kunt deze software wallet op je pc bewaren en toegang verkrijgen via een wachtwoord. In sommige gevallen moet je je nog extra legitimeren.

In de software wallet kun je je zaken uitvoeren. Je kunt crypto’s verplaatsen van het internet naar je software wallet, maar ook andersom. Handig als je je cryptomunten wil uitbetalen in normaal geld.

Een software wallet is weliswaar veiliger dan een wallet op het internet, maar je bent nog niet helemaal verzekerd van de veiligheid van je munten. Immers kan een computer altijd crashen. Wanneer je harde schijf gewist wordt, ben je ook je munten kwijt.

Hardware wallet

Wat dat betreft zou een hardware wallet de voorkeur genieten. Een hardware wallet is een echt device, zoals de Ledger Nano S. Dat is een soort van USB-stick, die je met een kabeltje aan je computer verbindt.

De Ledger Nano S is een soort van sleutel om je toegang te verschaffen tot je eigen voorraad munten. Per cryptocurrency die Ledger ondersteunt, moet je inloggen (op eigen wijze, vaak met dubbele authenticatie) en krijg je toegang tot een display. In die display kun jij vervolgens alles doen wat je wil doen: transacties versturen of ontvangen.

Het voordeel van de Ledger Nano S is dat het systeem goed beveiligd is en je heel zeker kunt zijn van de opgeslagen munten. Wanneer de Ledger Nano S los is van de computer, staan de cryptocurrencies “koud” op de stick. Er kan geen hacker meer bij, want er is geen verbinding meer met het internet.

Naast de Ledger Nano S heb je ook andere hardware wallets, waaronder Trezor en KeepKey. Het is wel handig om van tevoren te kijken of de hardware wallets applicaties ondersteunt van altcoins, als je die vooral in je bezit hebt.

En dit noemen we ook een Wallet. Hier kun je wel tot 7 bankpasjes of creditcards in bewaren! Handig !!!!

828x90