Steun GeenStijl nu ook met de Gulden

Steun GeenStijl nu ook met de Gulden

Zeventien jaar geleden ruilde wij de Gulden in voor de Euro, maar al ruim vijf jaar kan jij nu ook online Gulden aanschaffen. Deze cryptomunt is een Nederlands idee en kent momenteel een waarde van om en nabij de twee eurocent. Veel mensen geloven dat deze manier van betalen de toekomst is en ook GeenStijl is er vroeg bij. Jij kan namelijk een donatie doen aan GeenStijl met de cryptocurrency. Bekijk hier trouwens hoe je zelf eenvoudig een online wallet aanmaakt.Bekendheid kweken

Al ruim een jaar kan er je met de Gulden ook betalen in Groningen, diverse ondernemers bieden de mogelijkheid aan om af te rekenen met deze cryptomunt. En ook GeenStijl ziet veel potentie in de Nederlandse cryptocurrency, ondanks het feit dat de markt nog altijd weer aan het opkrabbelen is. GeenStijl accepteert tegenwoordig namelijk ook donaties in de vorm van Guldens en wil daarmee ook proberen om meer bekendheid te kweken voor de munt. De reacties zijn over het algemeen zeer positief.

Oprichter
De Gulden is een altcoin die al sinds 2014 op de markt is. De oprichter Rijk Plasman wilde op deze manier de wereld van de cryptocurrency toegankelijker en eenvoudiger maken. Dat is aardig gelukt, aangezien iedereen gemakkelijk Guldens kan aanschaffen en betalen met iDeal. Daarnaast verschijnen de cryptomunten ook direct in jouw online wallet, bijvoorbeeld op een applicatie op jouw smartphone. Het platform Nocks geeft gebruikers ook de kans om eenvoudig Gulden (NLG) te verhandelen, zo kan jij binnen enkele secondes om een uitbetaling vragen in euro’s of juist meer Gulden kopen.

Samenwerking

De Gulden en GeenStijl hebben aangegeven nog verder te gaan met de samenwerking en het niet alleen bij een donatiemogelijkheid te houden. In de komende maanden/jaren kunnen wij dus nog meer moois verwachten van beide kanten. Desondanks vragen veel kenners zich af wat er nu precies met de Gulden zal gebeuren, worden deze zo snel als mogelijk omgezet in euro’s of zit daar een ander plan achter? De tijd zal het uitwijzen!