Verstandig investeren in cryptomunten

Verstandig investeren in cryptomunten

Verstandig investeren in cryptomunten

Waarschijnlijk wil jij ook graag meeprofiteren van de huidige koersen in cryptoland. De Bitcoin is enorm gestegen in waarde en de verwachting is dat die stijging nog wel even doorzet.

Wanneer je net komt kijken in deze wereld, is het goed om je geld verstandig in te zetten. In dit artikel leggen we je enkele vragen voor. Door over de antwoorden na te denken kun jij een goede strategie vastleggen.

Wel of niet voor Bitcoin?

Het is verleidelijk om voor Bitcoin te kiezen, want de Bitcoin is dé munt van 2017. Over geen enkele andere cryptocurrency werd zoveel gesproken en geschreven.Maar hoe verleidelijk is het nu nog om voor Bitcoin te gaan? De munt is duur en de technologie erachter wordt nauwelijks opgemerkt. Daarbij is de technologie verouderd en dienen zich veel betere alternatieven aan.

Wanneer je heel erg twijfelt kun je overwegen om een deel van je investering (zo’n 1/3) in Bitcoin te steken.

Altcoins

De meest interessante investering vind je waarschijnlijk binnen de altcoins. Dat zijn alternatieve cryptocurrencies. Veel handelaren in Bitcoin schaffen ook veel altcoins aan. Dat is niet moeilijk, want altcoins zijn goedkoper en bieden heel veel potentie.

Altcoins die echt doordringen op de cryptomarkt hebben zich namelijk in hun technologie bewezen. Vaak zijn het verbeteringen van bestaande cryptomunten, zoals de Bitcoin en Ethereum. Litecoin is daar een mooi voorbeeld van. Deze cryptomunt diende als verbetering voor Bitcoin en is nu zelf ook al enkele honderden euro’s waard.

Blijf handelen

Met een deel van je investering kun je natuurlijk ook blijven handelen. Dat kun je doen door je in te lezen en geld in te zetten op een valuta waarvan je verwacht dat hij gaat stijgen. Koop deze valuta in en wacht net zolang tot je een redelijke stijging hebt gehad. Nu kun je (deels) deze munt verkopen en in een andere valuta steken.

Op deze manier verzet je steeds het geld, waardoor het groeit. Je moet je wel goed inlezen in cryptovaluta en niet te snel in paniek raken. Stijgen en dalen volgen elkaar in cryptovaluta nu eenmaal heel snel op.

Investeer

Door te handelen zie je snel hoe de markt zich beweegt. Wanneer je veel geld verdient hebt in een bepaalde crypto, kun je overwegen om hier meer van te kopen. Investeer op de juiste momenten, bijvoorbeeld wanneer de koers weer enigszins gezakt is.

Zo koop je voordelig potentiële valuta in.